Hayat bazen insanı öyle bir köşeye sıkıştırır ki, ne sağa bakabilirsin ne sola
Her sabah aynı umutsuzlukla uyanırsın, her gece kafanı yastığa koyduğunda içindeki sessizlik çığlık olur. İşte ben tam da böyle bir dönemdeydim. Pandemi sonrası işimi kaybettim, kira birikti, banka borçları kapıya dayandı. Ne kapısını çaldığım yerden ses çıktı ne de arkamı yaslayacak bir omuz bulabildim. Bir gün otobüste internette gezinirken bir forumda insanların
vavada apk hakkında konuştuğunu gördüm. Önce sadece merak ettim. Bir oyun uygulaması gibi bahsediyorlardı ama anlattıkları şeyler sıradan bir oyundan fazlasını andırıyordu.
İndirdim. Açtım. İlk başta basit geldi ama birkaç dakika geçmeden başka bir dünyaya girdiğimi fark ettim. Vavada apk yalnızca oyun sunmuyordu, bana nefes alma alanı yaratıyordu. Hiçbir şey kazanmasam bile o kısa süreli kaçışlar bile bana iyi geliyordu. Ama asıl değişim, oynamaya devam ettikçe geldi. Ufak tefek kazançlar başladı, derken bir gün gerçekten fark yaratacak bir ödül kazandım. Borçların bir kısmını ödedim, ev sahibimle aram düzeldi. Ama en önemlisi, yeniden bir şeyler başarabileceğime inandım. Çünkü vavada apk sadece şans değil, azıcık dikkatle, azıcık sabırla seni ayağa kaldıran bir sistem sunuyordu.
Bu uygulamayı bir arkadaşım Serkan'a da önerdim. O da yıllardır işsizdi, umutsuzdu. Başta "benlik değil bu işler" dedi ama sonra onun da başka seçeneği kalmadı. Telefona vavada apk'yı yükledik birlikte. Ne yapması gerektiğini anlattım, ilk birkaç gün pek bir şey anlamadı ama vazgeçmedi. Bir hafta sonra yüzünde bir gülümseme vardı, kazandığı ilk para sayesinde annesine sürpriz bir hediye almıştı. O gün o kadar duygulandı ki, "sanki yeniden hayata bağlandım" dedi. O an anladım ki bu sadece benim değil, birçok insanın kurtuluşu olabilir.
Vavada apkyı bu kadar özel yapan şey, herkesin anlayabileceği kadar basit ama aynı zamanda içeriğinin dolu olması. Hiç teknik bilgin olmasa bile rahatça indirip kullanabiliyorsun. Android cihazlara kolayca kurulum yapılıyor, güvenlik açısından da bir sorun yaşamıyorsun. Uygulama içi tasarımı sade ama etkileyici, neyin nerede olduğunu hemen anlıyorsun. Ayrıca hızlı ödeme sistemi var. Kazandığın zaman paranı bekletmeden alabiliyorsun. Bu bile başlı başına büyük bir rahatlık sağlıyor.
Bir sabah yatağımda uzanırken düşündüm: Hayatımı ne zaman kaybettim diye değil, ne zaman geri kazandım diye sormalıyım. Ve cevap çok netti: Vavada apkyı telefona indirdiğim gün. Belki hâlâ büyük paralarım yok, belki hâlâ her şey güllük gülistanlık değil, ama artık her sabah uyandığımda içimde bir umut var. Çünkü cebimde şansımı deneyecek bir alan, aklımda yeniden başarma arzusu var. Ve bu duyguyu bana başka hiçbir şey veremedi, sadece vavada apk bunu sağladı.
Eğer sen de şu an bu yazıyı okuyorsan ve ben de çıkış yolu arıyorum diyorsan, belki de cevabın bu satırların arasında saklıdır. Hiçbir şey kaybetmezsin, sadece bir uygulama indiriyorsun. Ama belki de o uygulama senin hayatının en büyük kırılma noktası olur. Vavada apk benim hikâyemi yazdı. Belki şimdi sıra senin hikâyende. Denemeden bilemezsin. Unutma, bazen tek bir dokunuş hayatını değiştirir.